Groningen, 3 augustus 2023 – INTER-PSY Groningen kondigt de start aan van de Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie, onder leiding van klinisch psycholoog Henk Brink. De cursus biedt deelnemers de mogelijkheid om essentiële principes van de leertheorie en cognitieve gedragstherapie te leren en toe te passen in de behandeling van psychische problemen.

De cursus is opgedeeld in twee blokken, waarbij het eerste blok, bestaande uit negen bijeenkomsten, zich richt op de basisprincipes van de leertheorie en de cognitieve gedragstherapie, inclusief kennismaking met belangrijke behandelingstechnieken. In het tweede blok, bestaande uit zeven bijeenkomsten, ligt de nadruk op de toepassing van deze technieken bij veelvoorkomende stoornissen en toepassingsgebieden.

Enkele van de onderwerpen die aan bod komen in het eerste blok zijn onder andere: het maken van probleemanalyses, holistische theorieën, gedragstherapeutische processen, exposuretherapie, relaxatietechnieken, cognitieve technieken en rollenspel. Het tweede blok behandelt toepassingsgebieden zoals paniekstoornis, sociale fobie, depressie, posttraumatische stressstoornis en problematisch middelengebruik.

Het behalen van succes in de cursus stelt de deelnemers in staat om cognitief-gedragstherapeutische analyses en behandelplannen te maken en onder supervisie behandelingen van niet-complexe problematiek uit te voeren. De vereiste vooropleiding om deel te nemen aan deze cursus is een afgeronde masteropleiding in sociale wetenschappen of geneeskunde met daarin leertheorieën, psychopathologie, persoonlijkheidsleer en gespreksvaardigheden.

De cursus is specifiek ontworpen voor deelnemers die werkzaam zijn in een GGZ-setting, waardoor het geleerde direct in de praktijk kan worden toegepast en praktijkervaringen kunnen worden gedeeld tijdens de cursusbijeenkomsten.

De cursus bestaat uit 16 wekelijkse fysieke bijeenkomsten, startend op 3 november 2023 en eindigend op 22 maart 2024, met enkele reservedata rondom feestdagen en tijdens vakantieperiodes. De prijs voor de cursus bedraagt €2895, inclusief koffie, thee en aanvullende literatuur, maar exclusief aan te schaffen boeken.

Voor meer informatie en inschrijven kunt u deze link volgen. Grijp deze kans om uw kennis en vaardigheden in cognitieve gedragstherapie naar een hoger niveau te tillen en uw impact op de behandeling van psychische problematiek te vergroten.

Contactgegevens:

INTER-PSY Groningen
Adres: Verlengde Meeuwerderweg 5
Telefoon: 050 364 3409
E-mail: info@inter-psy.nl