Op 1 juli om 07.00 uur gaat de Verlengde Lodewijkstraat dicht voor al het verkeer ter hoogte van het viaduct onder de zuidelijke ringweg. Deze afsluiting geldt ook voor fietsers en voetgangers en duurt naar verwachting tot half december.

Deze maatregel is noodzakelijk voor het project Aanpak Ring Zuid, waarbij het viaduct van de zuidelijke ringweg wordt gesloopt. Tijdens de werkzaamheden is veilig passeren onmogelijk. Uiteindelijk zal het verkeer over de nieuw verdiept aangelegde ringweg rijden, en niet meer onder de ringweg door. Bovendien wordt op deze locatie een nieuwe fietstunnel onder het spoor aangesloten.

Houd er rekening mee dat INTER-PSY, gevestigd aan de Verlengde Meeuwerderweg 5, hierdoor iets minder goed bereikbaar is. Alternatieve routes zullen nodig zijn om deze locatie te bereiken.

Fietsers en voetgangers worden omgeleid via het Winschoterdiep. De oude ringweg is hier al gesloopt en het nieuwe fietspad over de nieuwe ringweg is klaar. Ook kunnen fietsers via de Helperzoom, de Kempkensberg en de Hereweg om.

Autoverkeer wordt omgeleid via de Europaweg en de Griffeweg.

Meer informatie over de werkzaamheden in Groningen? Bekijk hier de website van Groningen Bereikbaar.