Alle specialismen komen samen binnen één team

Martine Bakker

Ik ben sinds 2010 werkzaam bij INTER-PSY. Daarvoor heb ik gewerkt bij twee grote traditionele GGZ-instellingen. Ik heb met veel interesse de opening van INTER-PSY bijgewoond en toen ik mijn opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog had afgerond ben ik gestart bij INTER-PSY, waar ik de kans kreeg in opleiding te gaan tot klinisch psycholoog. Het grootste deel van mijn werk bestaat uit patiëntenzorg. Ik geef individuele therapie, groepstherapie en ik geef werkbegeleiding en supervisie aan collega’s. Daarnaast heb ik coördinerende taken.

In tegenstelling tot de grotere GGZ-instellingen werken wij hier niet met teams met elk hun eigen aandachtsgebied, zoals een team voor angststoornissen en een team voor depressie. Bij patiënten zien we immers vaak aspecten van meerdere psychiatrische ziektebeelden.

De sfeer is hier goed, ik heb heel fijne collega’s. Doordat ik hier vanaf het begin zoveel vrijheid en vertrouwen krijg doe ik nu wat ik het allerliefste doe!

Werkwijze
Als een patiënt bij INTER-PSY wordt aangemeld proberen we in te schatten bij wie hij/zij het beste in behandeling kan komen. Het streven is dat de behandelaar die de intake doet ook de behandeling op zich neemt. Ikzelf heb bijvoorbeeld veel ervaring met persoonlijkheidsproblematiek en geef onder andere Schematherapie en Mentalisation Based Therapy.

INTER-teams
Wij werken met INTER-teams, vaste heterogene teams bestaande uit zorgprofessionals van alle disciplines. Alle specialismen komen samen binnen één team en daarbinnen worden alle psychische aandoeningen en patiënten van alle leeftijden behandeld, zowel binnen de Basis GGZ als de Specialistische GGZ. Die afwisseling spreekt me ook zo aan in het werk, het vraagt kunnen schakelen maar is zo veelzijdig!